Slide Fysiotherapie Nieuwegein - Uw fysiotherapeut helpt u in beweging te blijven OriGENE Nieuwegein - gespecialiseerd in rugklachten en lage rugklachten De stap naar een leven zonder klachten Rugcentrum MTG Nieuwegein
gespecialiseerd in behandeling
van rugklachten en bekkenklachten
m.b.v. OriGENE-therapie
Slide Revalidatie na COVID-19 Fysiotherapie MTG Nieuwegein
biedt gespecialiseerde revalidatie aan
voor mensen die herstellende zijn
van het Corona-virus (COVID-19)
Slide Wij helpen u ervan af - Neem contact op Last van nek-, rug of schouderklachten
als gevolg van het vele thuiswerken?
Fysiotherapie & Rugcentrum MTG
heeft de juiste specialisaties in huis!
Slide Sportblessure? Wij helpen u ervan af! Fysiotherapie MTG heeft 25 jaar ervaring
met het behandelen van sportblessures!
Heb je een sportblessure opgelopen?
U kunt meestal dezelfde dag terecht!

Rugcentrum

Rugklachten, lage rugklachten en bekkenklachten

Bij de behandeling van rug- en bekkenklachten staat bij ons het OriGENE-behandeltoestel centraal. Hiermee volgen patiënten onder 1 op 1 begeleiding van de speciaal opgeleide fysiotherapeuten een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Daarnaast krijgen patienten een intensieve manuele behandeling om klachten te verminderen. Wij zijn als partner van OriGENE gespecialiseerd in de behandeling van alle rug maar ook alle bekkenklachten.

Dit kunnen klachten zijn zoals oa. een hernia (HNP), zenuwpijn, tintelingen in de bilregio, pijn aan zijkant van het bovenbeen tot aan de knie en een doof gevoel in been en/of voet, bekkeninstabiliteit, SI-klachten, etc.
De therapie valt onder fysiotherapie in uw ziektekosten verzekering.
Rugcentrum Nieuwegein heeft de afgelopen jaren met succes meer dan 18.000 behandelingen uitgevoerd aan rug en bekken.

Bezoek de website www.origene.nl voor meer informatie

OriGENE – Succesvolle methode gericht op de oorzaak

Het OriGENE Lower Back Revival System is een succesvolle methode die zich richt op de oorzaak van rugklachten. Dit terwijl de meeste fysiotherapie behandelingen zich richten op het bestrijden van de symptomen van deze klachten.
Onze behandelmethode helpt de functie van de bewegende wervelkolom te verbeteren. Het gevolg hiervan is dat er een grote verbetering in de functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug ontstaat wat gepaard gaat met een snelle afname van de rugpijn en de hiermee gepaard gaande beperkingen.

Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door (para)medici, een fysiotherapeut of een arts. Zij worden door OriGENE geselecteerd, opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar.

Spinal Mouse Scan

Wij gebruiken de Spinal Mouse in onze praktijk om een meting te maken in de vorm van een ‘scan’ van de stand het wervelkolom. De Spinal Mouse ® is een hightech meetinstrument die de stand en de beweeglijkheid van zowel de totale wervelkolom als de wervelsegmenten onderling analyseert middels een ‘scan’. De meting vindt plaats langs elektromechanische weg. De meting is hierdoor niet belastend voor de patiënt en kan vaker achter elkaar worden uitgevoerd om de voortgang, als gevolg van de behandeling, te meten.

De werking van de Spinal Mouse ® is snel, eenvoudig en betrouwbaar. De metingen worden uitgevoerd door het glijden van het draadloze apparaat langs de wervelkolom. De relevante gegevens worden verzameld en verwerkt op de computer.

Spinal Mouse ®-software visualiseert de stand en het bewegen van de wervelkolom en de wervels onderling, evenals de storing in het bewegend functioneren . Verzamelde gegevens van de patiënt wordt vergeleken met normatieve gegevens en  direct omgezet naar grafische voorstellingen van de wervelkolom. De resultaten kunnen direct worden bekeken. Elke rapportage wordt opgeslagen en kan worden afgedrukt.

WhatsApp WhatsApp MTG