Slide De stap naar een leven zonder klachten Rugklachten Nieuwegein

Fysiotherapie

Ons team van professionals neemt de tijd om u te helpen bij het verminderen van uw klachten. Wij kunnen u helpen bij schouderklachten, elleboogklachten, heupklachten, knieklachten, enkelklachten of neurologische aandoeningen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom.Wij geloven dat het belangrijk is dat u de oorzaak van uw klacht volledig begrijpt, uitleg en advies hoe u de klacht kunt beïnvloeden staan hierin centraal. Daarnaast krijgt u oefeningen om de kracht, flexibiliteit en coördinatie te verbeteren.

 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • Knieklachten
 • Heupklachten
 • Muisarm RSI
 • Elleboogklachten
 • Tennis/golf-arm
 • Kuitblessure
 • Achillespeesblessure
 • Enkelklachten

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen bij wie sport onderdeel is van de therapie.De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Medical Taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Voor medical taping worden verschillende tapes gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinesiotape, curetape, easy tape, leukotape en strappaltape.  Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape.

Wanneer krijg je medical taping?

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt als je houdingsproblemen hebt.

Verder kan het pijn verminderen en bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren. In sommige gevallen kan medical taping ook worden gebruikt om hoofdpijn te verminderen.

Medisch trainen onder begeleiding (ook 50+)

Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil

In 2010 voldeed ongeveer 66% van de volwassenen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (50% van de jongeren).
Deze norm geeft aan hoeveel minuten per dag u lichamelijk matig actief moet zijn voor een positief effect op uw gezondheid. Matig actief wil zeggen dat u een wat verhoogde hartslag heeft en een wat snellere ademhaling, maar u bent niet buiten adem en kunt gewoon een gesprek voeren. Voor volwassenen geldt een norm van 30 minuten matig intensief bewegen op minstens 5 -maar liever- alle dagen van de week als norm.

Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging hoeft niet ingewikkeld te zijn.
Zo kunt u denken aan: op de fiets naar de supermarkt, het nemen van de trap in plaats van de lift of een uurtje tuinieren. Ook zwemmen is een goede vorm van bewegen.

Bewegen op maat

Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen om tot voldoende beweging te komen. Een van onze expertises is onder andere onze begeleiding bij het verbeteren van de conditie en het verkrijgen van fitheid. Zo kan er voor u een beweegprogramma worden opgesteld dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Het beweegprogramma is in klein groepsverband. De Mix Fitness & Leefstijl heeft voor de uitvoering van het beweegprogramma een scala van mogelijkheden.

Bewegen met een chronische aandoening

Heeft u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Of heeft u moeite om een actieve leefstijl op te pakken en te onderhouden als gevolg van  een chronische aandoening of bijvoorbeeld na revalidatie van een oncologische behandeling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Juist voor u kan lichamelijke activiteit veel winst opleveren en wij kunnen u daarbij helpen.

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en bovendien verkleint het de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress.
Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen, voelt u zich beter

Mensen met een chronische aandoening kunnen bij ons zeer specifiek gerichte begeleiding krijgen om de conditie en de fitheid te verbeteren. Het aanleren van een actieve leefstijl wordt hiermee gerealiseerd.

WhatsApp WhatsApp MTG